torsdag 15 augusti 2013

God morgon

Idag blir det nog en superdag, solen skiner från en klarblå himmel.

Efter några dagar med åska och regn har Stig eldat upp allt gammalt skräp, otroligt skönt att bli av med detta. Passade på att elda upp en hel del från kontoret också. Förstår inte varför jag sparat 15 år gamla betalda räkningar, men blir ju bara deprimerad när man ser vad man betalt för summor.

Kopierar in från ett mail från USA och den professor som testar för blödarsjuka på Landseer. Har förstått att det finns en del som inte känner till arvsgången på blödarsjukan.

There is no chance for two dogs that have been tested CLEAR for the mutation to produce affected puppies.  You do not have to test the litters obtained from parents that have both tested as CLEAR. 
 
Have a Happy Halloween as well!

Mary

Hundar som är testade CLEAR, kan INTE ge sjuka valpar!!!!!!! Sedan spelar det ingen roll vad föräldrar, far/mor föräldrar eller syskon har.

Eftersom jag är ny i rasen tycker jag det är viktigt att lära sig så mycket som möjligt. Har säkert missat något, men detta med att inte kunna en så här viktig sak är mycket dåligt.  Har sett andra raser med blödarsjuka och det har inte varit roligt.

Att strunta i att testa sina hundar kan sluta i en katastrof, ok det är inte gratis, men vad är pengar mot att hundarna dör?

Summa av kardemumman är ju att har parat 2 hundar som är fria då kan du inte få avkommor som blir sjuka eller har anlag. Dessa behöver inte testas och parar man nästa gång med fria testade hundar igen så blir självklart även deras avkommor fria osv. Bra eller hur?

Vad är viktigast att åka på 3 utställningar eller att testa sin hund? Det kostar ungefär lika mycket.


Ha en bra dag och ta väl hand om era nära och kära

Inga kommentarer: