torsdag 1 augusti 2013

Augusti

Helt otroligt snart är sommaren slut, semestrar är över och om bara några veckor börjar skolan igen.

Hoppas alla har haft det skönt i sommar och tagit vara på varenda ledig minut.

Skördar varje dag i växthuset, det mognar snabbt i värmen. Jag äter ju inga andra tomater än dem jag odlar själv. Helknäppt, men sant.

Lämnade iväg 7 Arocana ägg till en vän med maskin och fick igår tillbaks 7 kycklingar, kunde inte bli bättre.

Arocanan är en mycket trevlig ras och lägger grön/blå ägg, man behöver inte måla äggen till påsk.

Min dotter var här igår och hjälpte mig med Diva, tyvärr ger sig mina leder när jag skall kamma ur hundarna och Diva har badat en hel del och var ganska tovig. 

Nu är det bara ansning av tassar och klorna som skall fixas. Nina skall troligtvis ställa henne i Backamo om det inte krockar med staffarna.

Fick även ett annat mycket trevligt besök igår, Rosangela och Bill, tyvärr inga hundar då de varit på Nossebro marknad innan de kom. Juli månad är inte bra för hundar där. Alltid mycket folk och ingen ser sig för, ok nu är ju inte en Leonberger liten, men det har hänt att folk sprungit över mina då de varit med.

Känns lite konstigt, denna månad har jag inga valpkullar att gratta, men det kommer några nästa månad.

Varit i Lidköping idag och handlat olja till staketet + rödfärg till ladan, vi river ju den trasiga biten. Hyr en lift tillsammans med Eva och Nisse i 5 dagar, håll tummarna att vädret består så gubbarna kan jobba ute.


Var inne på Claes Olsson och köpte transferpapper till Kerstin så hon kan göra tavlor och skyltar.


Har flera av mina vänner som råkat riktigt illa ut nu när åskan har gått. Allt är borta, internet, telefon och tv. Häri mitt område hade vi tur, ok bara de som dragit ur all kontakter och sladdar, de andra är också drabbade. För dem i Nossebro var det större fel, kan ta upp till 3 dagar till innan de får tillbaka telefonen.

Skrev förra gången att det skulle bli kyckling, men nej det blev sill o potatis istället, utan snaps.
Idag blir det gryta på ryggbiff och massa med godis i, stekta potatis till detta är inte fel.