fredag 9 augusti 2013

Fredag igen

Veckorna bara rullar iväg, tiden går fort.

Målat resten på gaveln så nu ser det mycket bättre ut.

Regn har vi fått, men inte mer än cirka 20 mm. Idag hade varit perfekt att elda, men då blåser det för mycket. Väderlekstjänst sa i morse att det skulle vara en hel del moln, men icke, här har solen strålat från klarblå himmel hela dagen.

Jag som har svårt att somna och sova på natten är mycket tacksam mot mina vänner som jag kan sitta och prata med på natten. Roligt att kunna hjälpa till när någon kört fast på datorn. Det kan ju bli lite tokigt ibland, men oftast blir det bra. 

En av mina vänner har en hund som försvann, sa till henne att lägga in det på missing dog och ganska snabbt hade nästan 400 personer delat detta. Vad jag förstår fungerar missing dog så som med missing people, super för våra hundar som ibland känner att de vill ut och röra på sig, det finns ju mycket goda dofter i luften.

 Det som är tråkigt är att folk kan se en lösspringande hund, men ringer inte polisen. Oftast har ju ägaren anmält hunden försvunnen och många skulle nog komma hem mycket fortare. Det finns en sak till. Många upphittade hundar är ID-märkta eller har chip, men ägaren har inte anmält in ägaruppgifter till SKK eller Jordbruksverket, det kostar 70:- vad är det för summa mot att få tillbaka en familjemedlem?

I morse hade vi en räv här igen, har inte sett några på ett långt tag. Vet att det finns en rävlya vid badsjön cirka 500 meter från oss, men de har inte varit här. Min granne har sett 4 ungar och det är väl de som lätt vill hitta mat hos mig. Här finns ju gott om sork i diket, men hönor och ankor smakar väl mycket bättre. Pratat med grannen så det löser sig nog om de börjar äta min djur.

Nu skall jag ha en skön kväll och återkommer under helgen, ha det bra