fredag 13 september 2013

Funderingar

God morgon

Åter en strålande dag, redan 17 grader och solen har inte kommit genom all morgondimma ännu.

Kollade på Leonberger klubbens sida och har vi inte fler 6-åringar? Bara 6 st som har rapporterat in att de lämnat blod till cancerforskningen i år.

Skrämmande när det är gratis, man kan lämna blod till LP forskningen som kostar ca 1000:-, på dessa prover får man kanske att hunden är frisk för tillfället, men inte mer.

Hundarna går glatt i avel, men vi vet inget om framtiden.

Ok vi får inte svar just nu heller på cancerproverna, men de är mycket aktiva i Uppsala och återigen, det är GRATIS.

Tydlig information finns på klubbens sida där ni även kan ladda ner blanketter som ni tar med till veterinären med tydlig info till dem vad som gäller.

Har talat med många om detta och en del säger direkt, min veterinär gör inget gratis, självklart inte, men veterinären skickar ju in räkning och får den vägen betalt. Jag hoppas alla veterinärer är läskunniga, för det står klart och tydligt hur de skall gå tillväga på blanketterna.

Jag gjorde mina hundar samtidigt som jag besiktigade min valpar och betalde enbart för dem.

Min höna som lagt sig på ägg för ca 1 mån sedan har kläckt fram 10 st små dunbollar. De har flyttat in i kycklingburen med sin mamma för att de inte skall bli kattmat.


Igår var Stig och jag och hälsade på i Afsegården, mycket trevlig fikastund, tack Kerstin. Skylten sitter på grindenHa en bra dag alla därute