torsdag 18 juli 2013

Tankar och funderingar

God morgon

Ser ut att bli en solig dag även idag, härligt för alla som har semester.


Har funderat lite på detta med försäkringar, tänker inte  in på olika bolag och deras villkor utan allmänt.

Varför har vi försäkringar? Ingen svår fråga. Vissa måste vi ha.

Bilen måste vara trafikförsäkrad.

Huset måste vara försäkrad om du har lån, vem har inte det.

Sjukförsäkring, inget måste, men inte fel om man blir sjuk eller skadar sig.

Har man kennelnamn och är uppfödare bör du ha en extra försäkring som ingår i din hemförsäkring då den inte gäller om dina hundar orsakar skada på din eller andras egendom/ägodelar.

Ja listan kan bli lång, men vilka försäkringar klagar folk på? Jo sina djurförsäkringar.

Bil har jag haft i ca 40 år, använt bärgning 5 gånger, blev påkörd och fick 10000:- det är allt på alla dessa år, men vad har jag betalt, orkar jag inte alls tänka på.

Hemförsäkring har jag haft i 50 år, först i lägenhet och sedan hus, ersättning under alla år: 3000:-, alltså samma som med bilen.

Då kommer vi till våra djur, för mig är det en självklarhet att ha försäkring på dem. De är ju min familj och jag önskar dem det bästa.


Djurförsäkringar har jag haft nästan lika länge, och där har jag fått mer ersättning, kejsarsnitt, magomvridning, diverse andra krämpor, liversättning på hund där njurarna slutade fungera, denna lista kan bli hur lång som helst. Ändå har jag ägt djur som aldrig varit sjuka en dag i sitt liv trots att de blivit 12 år.

Har jag klagat på priserna? Ja precis när fakturan kommer så kanske det blir en reaktion, men man betalar och ser glad ut.


Med dessa priser som är på veterinärvård idag så skulle man aldrig ha råd att behandla sina djur. Tyvärr är det så.

Kliniker och djursjukhus köper in dyra apparater för att kunna hjälpa våra djur och det kostar, alltså blir besöken dyrare och dyrare, vem skall betala? Jo det får vi djur ägare göra.

Oftast är det ju så att våra djur blir inte alltid sjuka på dagtid, nej nätter och helger när det är som dyrast.

Är inte ovanligt att ett kejsarsnitt på hund kostar mellan 30000:- /40000:- en kväll eller helg, samma med magomvridning, brutet ben med efterkommande behandling  eller bara en hund med diffusa symptom, där det får göras massor med provtagningar. Listan kan bli lång.

Det kostar lika mycket att behandla oss människor, men det ser vi inte då vi betalar skatt där sjukvården ingår.

De personer som gnäller över dyra försäkringar kanske skall rannsaka sig själva och fundera på om de skall ha djur eller inte. 

Läser man på FB och andra ställen så är det alltid  djurförsäkringen det klagas på, ja men strunta i att köpa djur, strunta i försäkring, be granne skjuta hunden om den blir sjuk, att låta veterinären göra det kostar väl för mycket.


Ha en bra dag