tisdag 31 december 2013

Snart slut

Börjar med att önska er alla ett Gott Slut och ett Gott Nytt År


Har suttit och försökt summera 2013, men det är inte lätt. 
Det har ju hänt en del under året, roliga saker, 6 av mina Landseervalpar röntgade A på höfter och UA på armbågar.

Hade tänkt ha en kull valpar i höst, men det blev tyvärr inte så, bara att ta nya tag.

Varit krasslig en del av året då jag inte har förstånd att sluta röka, finns inget att skylla på om detta, bara är så. Även haft lite problem med tarmvred, men där får jag också skylla mig själv när jag äter "fel" saker.

Vädret orkar jag inte tänka på har nästan glömt alla fina dagar på grund av denna tråkiga höst. Tycker normalt att hösten är fin och vacker med alla sina färger, men i år har det varit för mycket regn och blåst. Tur att man inte har peruk.

Har som vanligt lagt näsan i blöt några gånger, men där det blivit flest rent elaka kommentarer och påhopp har väl varit i det som pågår just nu.

2 st Leonberger är borta, har ju lite erfarenhet i detta och kunde inte låta bli att komma med goda råd, ja vad händer, blir idiotförklarad, skall skämmas och mer där till. Elaka mail och dem sparar jag, man vet ju aldrig.

Mycket konstigt att jag idag upptäcker att de gör precis vad jag sagt att de skulle göra från första början.

Jag är uppvuxen med hundar och haft hundar i nästan hela mitt vuxna liv. Varit uppfödare sedan 1986, men kan tydligen ingenting och inte lärt mig något. Ja är men idiot så är man.

Umgås med mycket hundfolk och jägare, aldrig att en jägare skulle låta en massa folk springa runt i skogen och leta, det gör han/hon själv, eller sätter ut en bur med hundens filt och lite mat. Allt skall gå lugnt tillväga och alla röster skall vara låga. Det tar bara 2 dygn för en hund att avskärma sig för omvärlden. 

Läser till min förfäran på Leonbergerklubbens hemsida att det är dags igen. Styrelsen får inte jobba med det de skall utan får påhopp hit o dit. Har inte folk annat att göra än att bråka. Nu ställer de sina platser till förfogande. Har en önskan att SKK tar över och reder upp hela situationen med leonbergerklubben.

Nu är jag inte medlem längre och är glad för att jag tog beslutet att gå ur klubben.

Vet ju att en av dem som bråkar, är en av dem som skickat meddelande till mig om att jag inget kan om att leta efter bortsprungna hundar. Styrelsen kanske haft det lugnt under den senaste veckan.

Nu ligger ett nytt år framför oss och jag önskar alla mina vänner lycka och framgång