fredag 29 mars 2013

Strul, strul

God morgon och Glad Påsk
Även idag skiner solen, som vanligt inte sovit på några nätter nu så jag börjar bli tröttare än vanligt.

Skulle skrivit den 27de, men inget fungerade som det skulle, har inte kunnat uppdatera min hemsida, inte ta hem mina mail och självklart inte kunnat skicka några.

Den 27/3-83 köpte jag min första Leonberger, helt otroligt att det gått 30 år med denna underbara ras.

Garp var född på Ragnarikes kennel i en kull på 14 valpar, hade tidigare köpt en NF av Yvone Björnberg och fick då träffa hennes första import från Tyskland och det var kärlek från första stund.

Jag bara älskade dessa hundar och då min NF blev överkörd när han bara var 2 år så fick jag köpa Garp.

Det fanns ine så många Leonberger på den tiden, det var ca 200 st i Sverige. Vi är väl inte så många från den tiden som fortfarande är aktiva, eller har Leonberger idag.

Några har ju tyvärr gått bort i alldeles för unga år och andra har lagt av.

Gick med i klubben direkt och var aktiv där i många år,  satt i styrelsen, var lokalombud, hade hand om nya valpköpare, utställningar, lokalombud, och LeonbergerNytt.
Det var en rolig tid, men nu är jag mest ledsen för hur det ser ut. Elaka påhopp, smutskastning, ärekrängningar, ja listan kan bli lång.

Saknar verkligen tiden tillsammans med Margaretha och Sven Eskner, ok det fanns väl problem då också, men inget liknade vad vi har idag.

Varför ser alla bara till sig själva? Är det inte rasen som är viktig? Det finns en och annan därute som borde tänka sig för innan de agerar.

Jag skaffar mig ofta ovänner, men varför? Jo jag står för vad jag gör och säger vad jag tycker.

Ha nu alla en bra påsk och hoppas ni har samma fina väder som jag har, solen skiner på de goda